• 0730.083.881 / 0264.439.043 / Bilete: 0799.600.900

Ritmuri de jazz cubanez

16 Martie 2016

ROBERTO FONSECA TRIO
Parcursul artistic al lui Roberto Fonseca a prilejuit colaborări diverse, precum și evoluții solo care au ajuns la un public numeros. Artistul a făcut parte, pentru o perioadă, din orchestra condusă de Ibrahim Ferrer. Însă, probabil cele mai notabile apariții ale sale au fost alături de bine-cunoscuta Buena Vista Social Club. Palmaresul bogat de concerte pe care Fonseca le-a susținut în Europa, America și Asia îl recomandă ca un jazzman de talie internațională.

În prezent, artistul concertează alături de Ramses „Dynamite” Rodriguez (percuţie) și Yandy Martinez (bas). Trio-ul se află într-un turneu european, care vine în continuarea concertelor din Japonia şi Africa de Sud. Deși originari din Cuba, cei trei reușesc – printr-o dăruire totală în timpul actului artistic – să aducă jazz-ul latin nivel de artă universală. Muzica pe care o creează este ritm, culoare, trăire, aromă. Combină toate simțurile, pentru o experiență totală. Toate sunetele sunt accesibile și toate pot fi redate de Fonseca, Rodriguez și Martinez, în interpretări de senzație.

„Acelor oameni care încă se intreabă cine este Roberto Fonseca și tuturor celor care au crezut că l-au cunoscut, muzicianul cubanez le răspunde cu cel mai recent său album: YO. Un epic la intersecția dintre jazz, muzică și suflet tradițional; o trecere de la un mal la altul al Atlanticului; un album care prezintă un artist nou, nu pentru că el s-a schimbat, ci pentru că arta lui conține încă multe surprize.” (Yannis Ruel - Mondomix)

PRIMUL CONCERT ÎN CLUJ-NAPOCA
În data de 23 aprilie 2016, Diesel Events îl aduce pe Roberto Fonseca pe scena Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca. Artistul se va afla, pentru prima oară, în fața publicului din Cluj. În formula Roberto Fonseca Trio, artistul și cei doi prieteni ai săi vor interpreta melodii cu ritmuri de jazz cubanez și pronunțate influențe exotice, care invită – invariabil – la mișcare.

Concertul va începe la ora 20:00. Biletele sunt disponibile la prețuri cuprinse între 65 și 135 de lei și pot fi achiziționate de la Biroul Diesel Events (P-ța Unirii 10, Cluj-Napoca) sau online, de pe website-ul www.dieselevents.ro.

Nu este ușor să rezumăm talentul unui tânăr jazzman precum Roberto Fonseca în doar câteva rânduri. Cu atât mai dificil ar fi doar să ne imaginăm cum sună muzica sa, în formula Roberto Fonseca Trio. Așa că, vă invităm să ascultați câteva secvențe înregistrate în timpul unui concert susținut de cei trei.

  • Ritmuri de jazz cubanez