• 0730.083.881 / 0264.439.043 / Bilete: 0799.600.900

Confirmarea unei sensibilitati asumate

03 Martie 2016

Diesel Events se bucură să anunțe finalizarea unui nou eveniment de succes, organizat la Cluj-Napoca, la sfârșitul lunii februarie. Concertul susținut de Ana Moura la Sala Polivalentă s-a dovedit un spectacol complet, ridicându-se la nivelul așteptărilor artistice ale publicului. În data de 28 februarie 2016, Ana Moura a susținut cel de-al doilea concert al său în Cluj-Napoca. Spectacolul a făcut parte din turneul de lansare a celui mai recent album al artistei, intitulat, sugestiv, „Moura”.

Specificul muzicii fado – un gen muzical al melancoliei și al sensibilității asumate – îi oferă acesteia potențialul de a fi considerat atrăgător de un public avid de trăire interioară și simțire autentică. Fado vine din suflet și poate fi apreciat, în special, prin intermediul unor stări sufletești aparte. Primele acorduri fado datează de la începutul secolului al XIX-lea și s-au auzit, pentru prima dată, în Portugalia. În tot acest timp, acest gen muzical a evoluat concomitent cu profunzimea artistică a celor care l-au interpretat.

Ana Moura a preluat tradiția melancoliei cântate, și-a însușit-o, a decis să o promoveze, astfel încât, a ajuns, fără îndoială, cea mai îndrăgită solistă de muzică fado din întreaga lume, în acest moment. Palmaresul artistei este impresionant, iar multe dintre concertele sale au avut loc pe scene mari ale lumii. A colaborat cu artiști de talie internațională, devenind, la rândul său, un nume important în lumea muzicii mondiale.

În seara concertului de la Cluj-Napoca, artista a dovedit nu doar că își asumă – în totalitate –  mesajul puternic pe care îl transmite prin muzica sa, ci și că se identifică, firesc și cu o prospețime uluitoare, cu acesta. Prezența scenică ireproșabilă, expresivitatea și, nu în ultimul rând, abilitățile vocale ale Anei Moura au constituit premisele și, de fapt, punctele forte ale unui spectacol caracterizat de emoție. Prin gesturi grațioase, acorduri muzicale studiate, modulații vocale impresionante și cu ajutorul unei echipe de instrumentiști talentați, încântătoarea Ana Moura a oferit publicului momente cu totul excepționale. Ținând cont de reacțiile publicului, această afirmație este îndreptățită, pe de o parte, iar, pe de altă parte, confirmă faptul că sensibilitatea, căldura, grația și expresivitatea transcend potențialele bariere lingvistice ale unui spectacol susținut într-o limbă necunoscută de către mulți dintre cei prezenți. Poate, chiar în aceste diferențe a rezidat autenticitatea trăirii și profunzimea momentului artistic în sine – fiecare spectator a putut atribui înțelesuri proprii versurilor interpretate cu atât de multă pasiune.

Concertul Anei Moura de la Cluj-Napoca a reunit o artistă desăvârșită cu un public numeros (peste 2500 de persoane), receptiv la acordurile sensibile interpretate pe ritmuri de muzică fado. În ciuda dimensiunilor generoase ale sălii, în timpul spectacolului, muzica interpretată de solista Ana Moura și cei cinci prieteni instrumentiști ai săi a reușit să creeze o atmosferă intimă și prietenoasă, resimțită și împărtășită de toți cei prezenți.

Pe 28 februarie 2016, Ana Moura a oferit un spectacol ireproșabil, la Cluj-Napoca. Talentul și dedicarea sa i-au confirmat, încă o dată, statutul de artistă internațională. Îi mulțumim și o asigurăm de toată aprecierea noastră!

  • Concertul Anei Moura la Cluj-Napoca – confirmarea unei sensibilității asumate